Приблизителният размер на екологичните щети, дължащи се на разрушаването на Каховската водноелектрическа

...
Приблизителният размер на екологичните щети, дължащи се на разрушаването на Каховската водноелектрическа
Коментари Харесай

Само екощетите от атентата Нова Каховка - за над 1,5 милиарда долара

Приблизителният размер на екологичните вреди, дължащи се на разрушаването на Каховската водноелектрическа централа от Русия, вече възлиза на повече от 55 милиарда гривни (1,49 милиарда долара), съгласно уеб страницата на държавното управление на Украйна, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Украйна продължава да губи вода. Към събота сутринта от язовир " Каховка "  са изтекли 62% от размера му или 12,24 кубически километра вода. Нивото на водата в него към този момент е 10,55 метра и продължава да спада ", сподели министърът на опазването на околната среда и естествените запаси на Украйна Руслан Стрелец.

Според ведомството му в националните паркове се основава сериозна обстановка, 30% от естествения фонд на Херсон е заплашен от изгубване.

Водната повърхност на националния парк " Велики луг " в Запорожка област е паднала с 4,2 метра, а в националния парк " Каменская сеч " с 6 метра. 

В окупирания от Русия Альошки наводнението заплашва да увеличи подпочвените води. Към момента са наводнени към 1200 хектара от територията на Кинбурнския полуостров.

Екологични инспектори, чиновници на националните паркове, експерти по водите и лесничеи на мястото на екологичното злополучие не престават да записват доказателства за закононарушенията на съветската войска.

Руското държавно управление издаде в петък разпореждане, в което назова детонацията на водноелектрическа централа " бойкот ".
ТЕМА преди 18 часа 4834 преди 2 дни 1994 преди 2 дни 1383
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР